Hiç Sperm Olmasa da Bebek Sahibi Olmak Mümkün!

Çocuk özlemi çeken ancak çocuk sahibi olamayan çiftlerin yaklaşık yarısında erkek ile ilgili sorunlar görülüyor. 

Hiç sperm hücresi bulunmayan erkeklerde çözüm ise “Mikro TESE” işlemi. Bu işlem ile menide hiç sperm hücresi bulunmayan hastaların mikroskopik operasyon ile testislerinden alınan dokudan sperm elde edilebiliyor.

Eurofertil Tüp Bebek Merkezi Medikal Direktörü Dr. Hakan Özörnek, Mikro TESE yöntemi ile hiç spermi olmayan hastadan sperm elde etme şansının doğduğunu ifade ederek, “Sıfır spermi bulunan hastalar da çocuk sahibi olabilir” dedi.

Hastada sperm olmamasının çeşitli nedenlere bağlı olabileceğini belirten Dr. Hakan Özörnek, “Hastanın sperm kanalları tıkanık olabilir, sperm kanalları doğuştan olmayabilir. Hormonal nedenler olabilir. Mikro TESE yöntemi hiç spermi olmayan hastalara baba olma şansı sunuyor” diye konuştu.

Ağrısız İşlem...

Mikro TESE yönteminin menide sperm hücresi olmayan kişilere uygulanan cerrahi bir yöntem olduğunu aktaran Dr. Özörnek, bu işlemi şöyle anlattı:

“Mikro TESE işlemi anestezi altında yapılan ağrısız bir işlemdir. Mikroskop altında her iki testisin tamamı taranarak sperm görülen bölgelerden doku örneği alınır. Alınan doku örnekleri bir seri işlemden geçirilerek, canlı sperm hücreleri ayrılar. Bu hücreler mikroenjeksiyon işleminde kullanılır. Mikro Tese işlemi testis biyopsisinden farklıdır. Biyopside testisin tek bir bölgesinden örnek alınır. Ancak testisin diğer bölgelerinde sperm üretimi olabilir. Bu nedenle biyopsi sonucu sperm hücresine rastlanmayan hastalarda Mikro TESE ile sperm hücresi elde edilebilir.”

Sperm Hücreleri Donduruluyor

Mikro TESE işleminin elde edilen sperm hücrelerinin dondurularak saklandığını vurgulayan Dr. Özörnek, “Ancak ondan sonra hasta tüp bebek tedavi programına alınır. Aksi halde sperm bulunamaz ise kadına lüzümsuz yere tedavi yapma riski vardır. Dondurma işlemi sperm kalitesini bozmaz” dedi.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
*Sosyal sorumluluk projesi*

VEKA MEDYA

VEKA MEDYA dijital yayıncılıkta son gelişmeleri yakından izlemektedir. Farklı kategorilerde yer alan web sitelerimiz ile hizmetlerine devam etmektedir. www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe