Anne Sütünü Artıran 6 Öneri

Bu öneriler anneleri de bebekleri de mutlu ediyor!... 

Anne sütü bebekler için adeta mucizevi bir besin. Öyle ki, bebeğiniz ilk 6 ayda su dahil tüm ihtiyaçlarını anne sütünden karşılayabiliyor. İşte bu yüzden annelere, ilk 6 ay sadece anne sütü, sonrasında ek gıdalarla birlikte bebeklerini 2 yıla kadar emzirmesi öneriliyor. Peki, bebek için vazgeçilmez olan anne sütünden daha fazla yararlanması için anneler neler yapmalı? Bu sorunun yanıtını International Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilem İrkin veriyor.

Emzirme döneminde sağladığınız sütteki enerjinin büyük bir kısmı, yediklerinizden karşılanıyor. Aldığınız tüm enerji tam olarak süt enerjisine dönüşmüyor, çünkü vücut dokuları da bir miktar enerjiyi emiyor. Sağlıklı bir annenin günde ortalama 700–800 ml süt salgıladığı esas alındığında, emzirme döneminde günlük ortalama ekstradan enerji gereksinimi 750 kaloriyi buluyor. Bu miktarın 500 kalorisi yediklerinizden sağlanırken, 250 kalorisi hamilelikte depoladığınız yağlardan karşılanıyor. Bu da emzirme sırasında aldığınız fazla kiloların, enerjiye daha hızlı dönüşmesine dolayısıyla depolanan yağların erimesine katkıda bulunuyor.

İrkin, bebekler için vazgeçilmez olan anne sütünden daha çok yararlanabilmeleri için annelere sütlerini miktarını ve besin değerini arttıracak şu önerilerde bulundu:

1- Hızlı kilo vermeyi vadeden diyet ve ilaçları uygulamayın.

2- Sütünüzü arttıran en önemli besin, sudur. Günde en az 2,5 – 3 litre su içmelisiniz, çünkü sütün önemli bir kısmı sudan oluşuyor.

3- Kalsiyumdan zengini olan süt, yoğurt ve peyniri düzenli olarak tüketmelisiniz. Her gün 1 adet yumurta veya 1 porsiyon etli sebze veya kurubaklagil yemeği yemeye özen göstermelisiniz.

4- A Vitamininden zengin havuç, yeşil yapraklı sebzeler, kayısı gibi besinleri, beslenme programınızda sık bulundurmalısınız.

5- Vitaminlerin zengin bir kaynağı olan taze sebze ve meyveleri her gün düzenli olarak tüketmelisiniz.

6- Yediğiniz yiyeceklerin besleyici değerini korumak ve özellikle anemiyi (kansızlığı) önlemeniz açısından, yemeklerinizle birlikte çay içmemelisiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
*Sosyal sorumluluk projesi*

VEKA MEDYA

VEKA MEDYA dijital yayıncılıkta son gelişmeleri yakından izlemektedir. Farklı kategorilerde yer alan web sitelerimiz ile hizmetlerine devam etmektedir. www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe