Hamilelik Sonrası Vücudunuzdaki Şekil Bozuklukları

Annelik duygusunun tüm güzelliğine rağmen, doğum sonrası vücutta oluşan deformasyon ve fazla kilolar kadınların kâbusu oluyor. Diyet ve egzersiz sonrası istenilen sonuçlara ulaşılamayan kadınların imdadına en son teknoloji Lazer Liposuction yetişiyor.

Diyet ve çeşitli sporların işe yaramadığı durumlarda özellikle gebelik sonrası oluşan deformasyonlarda, estetik operasyonların kurtarıcı olduğunu belirten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alpaslan Topçu, doğum yaptıktan 6 ay veya emzirme bitiminden 2 ay sonra vücudunu şekillendirmek isteyenlerin estetik müdahale yaptırabileceğini söyledi.

Op. Dr. Alpaslan Topçu, hamilelik sonrası en sık talep edilen operasyonların, Liposuction, Karın Germe, Göğüs Estetiği ve Genital Estetik olduğunu belirtti. Özellikle kadınların, hamilelik dönemi aldıkları kilolardan diyet ve egzersizle kurtulamadığında büyük bir mutsuzluk yaşadıklarına değinerek, diyet, egzersiz ve cerrahi yöntemlerin ayrılmaz bir üçlü olduğunu kabul etmek gerektiğini söyledi.

Gebelik sonrası oluşan deformasyonlardan kurtulmak için en çok tercih edilen vücut şekillendirme yönteminin Lazer Liposuction olduğunu, ayrıca bu yöntemin en son kabul gören liposuction yöntemi olduğunu vurguladı. Lazer enerjisi kullanılarak yağ hücrelerinin daha yoğun şekilde parçalandığını sözlerine ekledi.

Göğüs ve Genital Estetik, Deformasyonlardan Kurtarıyor
Hamilelik ve emzirmeye bağlı en büyük problemlerin, göğüslerde görüldüğünü belirten Op. Dr. Alpaslan Topçu; meme başının pozisyonu ve göğüs dokusunun miktarına göre hangi meme ameliyatının yapılması gerektiğine karar verileceğini söyledi. Gebelik sonrası özellikle normal doğumun ve çoklu doğum yapmış hastaların en sık talep ettiği estetik operasyonların başında genital estetik geldiğini belirten Op. Dr. Alpaslan Topçu, en sık vaginal daraltma ve dış genital bölge düzeltme operasyonları yapıldığını söyledi. Çoklu hamilelik, hamilelik sırasında aşırı kilo alımı ve karın kaslarında aşırı ayrılma ve de ciltte hamilelik sonrası sarkma problemleri olan hastalarda Karın Germe (Abdominoplasti) operasyonu yapıldığını belirten Dr. Topçu, “Bu operasyonda göbek altı yağ dokusu ve deri fazlalığı atılır, karın kasları orta hatta birleştirilir ve göbek yeni yerine yerleştirilir” diye konuştu.

Operasyon Sonrası Sosyal Hayata Dönüş
Operasyonlar sonrası sosyal hayata dönüş, yapılan operasyona göre değiştiğini söyleyen Op. Dr. Alpaslan Topçu, “Karın Germe operasyonundan sonra sosyal ve iş hayatına dönüş 10 günü bulurken, lazer Liposuctionda bu süre yapılan alan ve alınan miktara bağlı olarak 1-3 gün arasında değişir, meme ameliyatları ve Genital operasyonlarda bu süre 4-7 gündür.

Karın Germe ve Liposuction operasyonlarında hastaların yaklaşık 3-4 hafta korse kullanmaları gerekmektedir, göğüs operasyonları sonrası ise hastaların bir ay toparlayıcı sutyen kullanmaları gerekir. Genital operasyonlar sonrası hastaların bir ay cinsel ilişkiden uzak durmaları istenmektedir. Tüm bu operasyonlardan bir ay sonra hastalarda ödem ve yara iyileşmesinde yaklaşık yüzde 70 düzelme görülürken, tam iyileşme 6 ayı bulmaktadır” şeklinde konuştu.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
*Sosyal sorumluluk projesi*

VEKA MEDYA

VEKA MEDYA dijital yayıncılıkta son gelişmeleri yakından izlemektedir. Farklı kategorilerde yer alan web sitelerimiz ile hizmetlerine devam etmektedir. www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe