Gebelikte Kiloları ve Çatlakları Su İçerek Önleyin

Hamilelik döneminde bol su tüketimi hem çatlak oluşumunu hem de fazla kilo almayı önlemeye yardımcı oluyor.

Gebelik sürecinde doğru ve dengeli beslenme anne adayının fit ve sağlıklı kalmasını sağlarken sağlıklı bebek gelişimi ve konforlu doğum sürecine de zemin hazırlıyor. Liv Hospital Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Nilgün Turhan gebelik sürecinde doğru beslenmenin çok önemli olduğunu vurguluyor ve gebelikte yapılması gerekenleri anlatıyor. Prof. Dr. Nilgün Turhan "Tek yönlü beslenmeden kaçınmalı, protein, karbonhidrat, yağ ve vitamin, minerallerden gereği kadar uygun oranlarda alınmalı" diyor.

Doğru Beslenme: Gebelik sürecinde doğru ve dengeli beslenme hem anne adayının fit ve sağlıklı kalmasını sağlarken sağlıklı bebek gelişimi ve konforlu bir doğum sürecine zemin hazırlar. Tek yönlü beslenmeden kaçınmalı ve protein, karbonhidrat, yağ ve vitamin, minerallerden gereği kadar uygun oranlarda alınmalıdır. Gebelikte tüketilmesi gereken yiyecekler; taze sebze ve meyveler, balık, süt ve süt ürünleri, et, yumurta ve kuru baklagiller, çiğ kuruyemişlerdir.

Bol Su Tüketimi: Gebelikte bol su tüketimi (günde 2,5-3 litre) cilt kurulukları ve çatlakları önlemede yardımcı olurken, kabızlık ile dolaylı olarak tetiklenebilecek kilo alımını engellemede büyük önem taşır.

Düzenli Hareket: Düzenli hareket ve spor bir yandan kiloyu kontrol altında tutarken bir yandan da anne adaylarının kendisini fiziksel olarak daha güçlü hissetmesini sağlar. Hafif tempo yürüyüş, yüzme, profesyonel gözetim altında yapılması önerilen hamile pilatesi veya hamile yogası normal doğumu kolaylaştırması yanında annelerin gebelik ve sonrasında fit olmalarında önemli rol oynayacaktır.

Çatlak Kremleri: Karın, basen ve göğüs bölgesinde, doktor önerisi ile kullanılan çatlak kremleri veya doğal yağlar gebelik sırasında oluşabilecek cilt çatlaklarını önlemede destek olur.

Vitamin ve Takviyeler: Gebelik öncesi ve sürecinde, doktor kontrolü ile alınması gereken folik asit, vitaminler, demir ve takviyeler gebeliğin daha dinç ve sağlıklı geçmesine yardımcıdır.

Günlük Kişisel Bakım (diş bakımı, banyo vs…): Hijyen kuralları ve temizlik gebelikte daha da önemli çünkü gebelik döneminde alınabilecek enfeksiyonlar ve hastalıklar bebeği etkilemekte ve erken doğuma yol açabilmektedir. Gebelik nedeniyle artan terleme ve akıntılar nedeni ile her gün banyo yapmanız sizi rahatlatır ve dinlendirir. Gebelik sırasında hormonal değişimler diş eti iltihabına, kusma ise dişlerde çürümeye yol açabilir. Bu nedenle dişlerin günde en az iki defa, hatta her yemek sonrası etkili bir biçimde fırçalanmalı. Tedbir olarak, saçların boyanması ve perma işlemi gibi bakım uygulamalarını doğum sonrasına bırakılması tavsiye edilir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
*Sosyal sorumluluk projesi*

VEKA MEDYA

VEKA MEDYA dijital yayıncılıkta son gelişmeleri yakından izlemektedir. Farklı kategorilerde yer alan web sitelerimiz ile hizmetlerine devam etmektedir. www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe