Benim çocuğum neden kış boyunca sürekli hasta oluyor?

Kış boyunca, sık sık nezle ve grip olan, burun akıntısı, tıkanıklığı, kaşıntısı yaşayan; geceleri geçmeyen öksürük, öksürüğe bağlı hırıltı ya da nefes darlığı sorunları olan kişilerin sürekli hastalanmalarının nedeni ‘Alerji’ olabilir.

Çocuk Sağlığı Hastalıkları, Çocuk Alerji ve İmmunoloji Uzmanı Doç. Dr. Akgül Akpınarlı Antony; kışın çok hastalanan çocukların mutlaka Alerji açısından incelenmesi gerektiğini söyledi. Alerjinin en önemli savunma sistemi hastalıklarından biri olduğunu, çocuklarda alerji ile savaşmaktan yorulan, savunma sisteminin, kışın bolca karşılaşılan virüsler ve mikroplar ile yeterince savaşamadıklarını ve de kolayca hastalanmalarına neden olduklarını belirtti.

Kışın sürekli hastalanan çocuklarla ilgili bilgi veren Doç. Dr. Akgül Akpınarlı Antony şöyle konuştu: ‘Sonbaharın sonundan, havaların ısınmasına kadar gecen dönemde, çok sık nezle veya grip olan burun akıntısı, tıkanıklığı, kaşıntısı yaşayan, geceleri ortaya çıkan öksürük ve öksürüğe bağlı hırıltı ve de nefes darlığı yaşayan çocukların hastalıklarının altında yatan neden araştırılmalıdır. Bu belirtileri yaşayan çocukların özellikle solunum yolu alerjileri açısından mutlaka değerlendirilmesi gerekiyor.

Gıda Alerjisi Kış Boyunca Hastalanmanın Nedeni
Küçük bebeklerde solunum yollarında problem yapan alerjilerin başında gıda alerjilerinin geldiğini söyleyen Doç. Dr. Akgül Akpınarlı Antony; sık hasta olan bebeklerde mutlaka besin alerjilerine bakılması gerektiğini belirtti. Süt, yumurta, buğday, çerezler, balık ve deniz ürünlerinin besin alerjisine neden olduğunu söyledi. Her türlü besinin ise alerji yapma potansiyeli olduğunun altını çizdi.

Solunum Yolu Alerjileri Kışın Hasta Ediyor
Doç. Dr. Akgül Akpınarlı Antony, çocuklarda alerjilerin genelde besin alerjisi seklinde başladığını, daha sonra solunum yolu alerjileri denilen ev tozu akarı, küf mantarları, evcil hayvan ve polen alerjileri şeklinde devam ettiğini söyledi. Çocuklarda bütün alerjilerin geçme potansiyeli olduğunu ama ısrarla devam eden alerjilerde mutlaka solunum yolu alerjilerinin araştırılması gerektiğini, doğru teşhis ve tedavi ile alerjik hastalıklarda iyi sonuçları alındığını belirtti.

En Etkili Tedavi Alerji Aşıları
Alerji tedavisinde aşıların çok önemli olduğunu vurgulayan Doç Dr. Antony, alerji aşılarının, ev tozu akarı ve polen alerjilerinde çok etkili olduğunu söyledi. Alerji aşılarındaki amacın vücudun alerjik olduğu maddelere karşı savunma sistemine tepki vermemeyi ve tolerans geliştirmeyi öğretme olduğunu vurguladı.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
*Sosyal sorumluluk projesi*

VEKA MEDYA

VEKA MEDYA dijital yayıncılıkta son gelişmeleri yakından izlemektedir. Farklı kategorilerde yer alan web sitelerimiz ile hizmetlerine devam etmektedir. www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe