Tüp Bebek Aşamaları Ve Yöntemleri Nelerdir?


Çocuk sahibi olmak istisna durumlar haricinde çiftler tarafından istenilen bir durumdur. Fakat kimi zaman kalıtsal nedenlerden kimi zaman sonradan gelişen durumlardan ötürü çiftler doğal yollardan bebek sahibi olamamakta çeşitli tıbbi tedavilerle bebek sahibi olma yoluna gidilmektedir. Tıbbi tedavi denildiğinde de akılara tüp bebek gelmektedir. Tüp bebek nedir? Özetlemek gerekirse kadının yumurta hücresiyle erkeğin meni hücresinin laboratuar koşullarında döllenmesi ve döllenmiş olan yumurta hücrelerinin belirli miktarının rahim içine yerleştirilmesidir. İleri yaşlarda olan çiftlerde gerçekleşemeyen döllenmede ve çikolata kisti, kısırlık nedeni belli olamayan çiftlerde de bu yöntem kullanılır.


Tüp Bebek İçin Kontrollü Tedavi

Tüp bebek nasıl yapılır? Bir kadının hamile kalması için ihtiyaç duyulan sperm sayısı on beş milyondur. Bu rakam beş milyonun altına düştüğünde direkt olarak tüp bebek tedavisi önerilir. Tedaviye karar verildikten sonra kadının vücudunda üremesi için gereken hormonlar yüksek dozda enjekte edilir ve normalden daha fazla yumurta oluşması beklenir. Tahlillerle sürekli kontrol edilen yumurtalar istenilen boyuta ulaştıktan sonra yumurta çatlatma iğnesi uygulanır ve zamanı planlanır. Yapılan iğnenin artından bir buçuk gün gibi bir süre sonra steril ortamda yumurtalar iğne ile toplanır. Erkekten alınan sperm ile yumurtanın laboratuar ortamında embriyo gelişimi sağlanır. Tüp bebek nasıl olursorusunu bu şekilde yanıtlamak mümkündür. Teknolojinin gelişmesiyle tedavi olan birey günlük yaşantısına devam edebilmektedir. Tüp bebek aşamaları kısa değinilmek gerekirse şöyle sıralanabilir. Yukarıda bahsedilen yumurtalıkların uyarılması, yumurtalıkların toplanması, döllenme, embriyo transferinden sonra gebelik testi gelmektedir. İdrara ve kana yapılan gebelik testi pozitifse iki gün sonra yapılan testle beraber gebeliğin gerçekleşme durumuna bakılır.

Tedavi Sürecinde Çiftleri Neler Bekliyor

Tüp bebek tedavisi kaç gün sürer? Tedavi aşamalarından değişmekle beraber genel tedavi otuz gün içerisinde sona erer. Yardımcı üreme yöntemi olan tüp bebek tedavi yönteminde yüzde yüz bir başarı söz konusu değildir. Bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin tedaviye başlamadan önce sigarayı bırakması gerekmektedir. Tüp bebek tedavisinde yaş kriteri yumurtalıkların çalışması için önemlidir. Doğurganlığı yitirmeden tedaviye başlamak gerekmektedir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
*Sosyal sorumluluk projesi*

VEKA MEDYA

VEKA MEDYA dijital yayıncılıkta son gelişmeleri yakından izlemektedir. Farklı kategorilerde yer alan web sitelerimiz ile hizmetlerine devam etmektedir. www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe