PRP ile yumurtalık gençleştirme nedir?

İngilizcedeki  “platelet rich plasma” kelimelerinin baş harflerinden oluşan PRP, son dönemlerde oldukça geniş bir hastalık grubu için ameliyatsız çözüm imkanı sunan bir tedavi seçeneği olarak karşımıza çıkar.

Plastik cerrahi, dermatoloji ve ortopedi olmak üzere tıbbın her alanında aktif olarak kullanılmaya başlanan PRP, enjekte edildiği dokuda yenilenme ve iyileşme sağlar.

Üreme alanında ve kısırlık tedavisinde kullanılması ise diğer alanlara göre oldukça yenidir ve bu alanda umut vaat eden çalışmalar yapılmaktadır.

PRP ile yumurtalık gençleştirme, kişinin kendi kanından elde edilen kan ürünü enjeksiyonu ile yumurtalıkların aktive edilmesi işlemine verilen isimdir. PRP ile yumurtalık gençleştirme işlemi hakkında tüm detaylara yer verdiğimiz yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.
 

PRP ile Yumurtalık Gençleştirme İşlemi Nasıl Yapılır?

 
PRP ile Yumurtalık Gençleştirme İşlemi Nasıl Yapılır?

PRP ile yumurtalık gençleştirme işlemi, yapılan kapsamlı değerlendirmeler sonucu işlemin yapılması için bir engeli bulunmayan kişilere uygulanır. İlk olarak hastadan kan alınıp belirli işlemlerden geçirildikten sonra PRP elde edilir. PRP ile yumurtalık gençleştirme işlemi ultrason eşliğinde vajenden ince bir iğne ile geçilip yumurtalık içerisine enjekte edilmesi şeklinde yapılır. İşlemin ardından 2 ile 4 hafta içinde yumurta rezervine dair yapılan değerlendirmelerde  geçici bir düşüş görülebilir. Fakat ilerleyen zamanlarda artış hedeflenir. 
 

Yumurtalık Gençleştirme Kimlere Uygulanır? 

Yumurtalık Gençleştirme Kimlere Uygulanır?


PRP ile yumurtalık gençleştirme tedavisi, fiziksel sağlığı iyi olan ve öyküsünde kanser geçmişi bulunmayan kadınlara aşağıda yer alan durumlar halinde uygulanabilir:
 
•   Düşük yumurta rezervine ve düşük Anti-Müllerian Hormon (AMH) seviyesine sahip olanlar,
•   Erken yaşta yumurtalık yetmezliği yaşayanlar,
•  35 yaş üstü kısırlık problemi yaşayanlar,
•  Yumurta kalitesi düşük olanlar,
•  Bir ya da birden fazla başarısız tüp bebek tedavisi öyküsünün bulunanlar.
 
Tüm bunlarla birlikte PRP ile yumurtalık gençleştirme işlemi embriyonun rahim iç yüzeyine tutunmasını zorlaştıran rahim iç zarında incelik, rahim içinde yapışıklık ve rahim iç zarında kalınlaşma gibi sorunlar yaşayan kadınlarda da olumlu etkiler bırakır.
 

PRP Uygulaması Sonrası Takip Nasıl Yapılır?

PRP Uygulaması Sonrası Takip Nasıl Yapılır?


Yumurta rezervini ve kalitesini arttırmaya yönelik yapılan PRP ile yumurtalık gençleştirme işlemi ultrason eşliğinde anestezi altında uygulanır. İşlem son derece ağrısız bir şekilde yürütülür.

Aksi bir durum söz konusu değilse hastalar PRP uygulamasından sonra sosyal hayatlarına devam edebilir. Ancak doktorun önerilerine dikkat edilmesi oldukça önemlidir. İhtiyaç duyulan aralıklarda gerekli kontroller yapılarak süreç takip edilir. Hüma Tüp Bebek alanında uzman kadrosuyla gelişmiş teknoloji imkanlarını kullanarak yürüttüğü PRP ile yumurtalık gençleştirme işlemi sonrasında kişilerin  düzenli kontrollerini sağlar.
 

PRP ile Başarı İhtimali Nedir?

PRP ile Başarı İhtimali Nedir?


PRP uygulaması içerisinde bol miktarda trombosit ve büyüme faktörleri bulunan plazmanın tüp bebek tedavisi gören anne adayına enjekte edilmesi ile gerçekleştirilir. PRP ile başarı ihtimalinin ne olduğu da sıklıkla merak edilen konular arasında yer alır. Alanda yapılan çalışmalar devam etmekle birlikte şu an elde edilen veriler ışığında PRP ile yumurtalık gençleştirme işleminin başarı oranının %60 civarında olduğu tespit edilmiştir.

Hem doğal yolla hamileliğin elde edilmesinde hem de tüp bebek tedavilerinde başarıyı etkileyen en önemli faktörler kadının yumurtalık rezervi ve yumurta kalitesidir. Bu nedenle bu faktörlerin artırılması gebeliğin elde edilme imkanını da artıracaktır.

Özellikle yaşın ilerlemesinden dolayı doğal yolla gebelik şansı elde edemeyen anne adayları için PRP ile yumurtalık gençleştirme işlemi büyük avantajlar sağlamaktadır.

Başarı oranını etkileyen faktörlerin başında doğru uzmanın ve doktorun seçilmesi gelir. Hüma Tüp Bebek bu konuda gelişmiş uzman kadrosuyla yanınızda olmaya devam etmektedir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
*Sosyal sorumluluk projesi*

VEKA MEDYA

VEKA MEDYA dijital yayıncılıkta son gelişmeleri yakından izlemektedir. Farklı kategorilerde yer alan web sitelerimiz ile hizmetlerine devam etmektedir. www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu

Bumerang - Yazarkafe